Świeże z mazurskich wód okonie czy leszcze są wspaniałym daniem na każdą okazję. Przyrządzana tu ryba jest uważana za najlepszą smażoną i pieczoną w regionie. Ich świeże ryby mają łagodny i słodki smak z pysznymi białymi, łuszczącymi się filetami.

Restauracja u Córki Rybaka w Sztynorcie znajduje się w środku Wielkich Jezior Mazurskich, z niezliczoną ilością ryb jeziornych: szczupaka, okonia, sielawy, leszcza, czy węgorza. Gdybyś nie wylądował na swojej łódce, łapiąc samemu ryby, to na pewno zawitałbyś na smażonego fileta z frytkami.

Drogowskazy, postawione na kanale prowadzącym do jeziora Sztynorckiego stanowią pierwsze wspomnienia restauracyjne dla każdego zakochanego w Mazurach żeglarza.

Okoń, szczupak, czy sielawa są podstawowymi rybami, jakie będą Ci serwować w tej knajpie.

Godziny otwarcia Smażalni u Córki Rybaka w Sztynorcie:

od maja cały dzień!

Smażalnia u Córki Rybaka
4.3 (85%) 4 vote[s]

Zobacz również w okolicy