Restauracja Grota
Jeśli poważnie myślisz o pizzy, wstąp do restauracji Grota przy kanale Łuczańskim w Giżycku (w okolicy mostu obrotowego).
Lokalna pizza wychodzi wyłącznie z opalanego drewnem pieca, który osiąga niesamowite poziomy temperatury. Minęły czasy, gdy pizza wyskakiwała z puszki i przeturlała się w prostokątną blachę do pieczenia. Oto imponujące dni i noce pizzy domowej roboty!
Miejsce to jest znane przez lokalnych mieszkańców Giżycka, jak i przez letnich turystów. Szczególną dumę przynoszą restauracji inne potrawy, które są przygotowywane od podstaw na miejscu, w tym zupy i desery. Używane są tutaj wyłącznie lokalne i świeże, bo sezonowe składniki.
W tym miejscu przyrządzane są również ryby. Giżyckie smażone filety rybne mają lekki, delikatny smak i chrupiącą skórkę. Najlepszymi i jedynymi rybami, jakie są tu przygotowywane, to ryby jeziorne – sielawa, okoń, czy węgorz. Smażona ryba świetnie pasuje do szpinaku lub pierogów z ziemniakami i serem.
Niezależnie od tego, czy jesteś w nastroju na wspaniałą pizzę w piątkową noc z rodziną czy relaksujący kieliszek wina z przyjaciółmi, z pewnością przygotujemy dla Ciebie idealny posiłek!
Informacje dodatkowe
Miejscowość | Giżycko |
---|---|
Rodzaj jedzenia | Restauracja |
Podobne produkty
ul. Nadbrzeżna 3a, 11-500 Giżycko
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.